Cloud computing als de ideale bron voor samenwerking.
Al sinds het prille begin werkt Oostende Internetdiensten aan oplossingen waarbij organisaties via het internet met elkaar worden verbonden, en waar het internet als toegevoegde waarde wordt ingezet in de bedrijfsprocessen van haar klanten. Zo zijn we al sinds 2011 reseller, en later Partner van Google voor de inzet van hun Google Cloud Platform.
Google Cloud is een suite van producten en diensten die draait op dezelfde infrastructuur die Google intern gebruikt voor zijn eindgebruikersproducten. Naast een reeks beheertools biedt het een reeks modulaire cloudservices, onder andere voor computergebruik, gegevensopslag, gegevensanalyse en machine learning. Google Cloud Platform is een onderdeel van de Google Cloud, dat de openbare cloudinfrastructuur van Google Cloud Platform omvat, evenals G Suite, bedrijfsversies van Google Maps, Android en Chrome OS, en interfaces voor onder andere machine learning en enterprise integratie.
Een groot gedeelte van uw IT-budget zal opgaan aan het beheer en de licenties van uw kantoorautomatisering. Wat krijgt u daar eigenlijk voor terug? Een mailpakket waarmee u door de bomen het bos niet meer ziet (of eigenlijk: door de berichten uw inbox niet meer herkent)? Tekstverwerkers en spreadsheet programma's waarvan het gros van uw medewerkers minimale functionaliteit gebruikt maar waarvoor u wel de volle mep betaalt? Talloze bestanden waarvan eigenlijk onbekend is wie welk document heeft gemaakt, in oneindig veel verschillende versies en opgeslagen op plaatsen waarvan u niet weet wat actueel is, en of het daar wel veilig staat? En dan hebben we het nog niet eens over back-ups, virusbescherming, gebruiker- en printerbeheer en de nachtmerries die patchen en upgraden heten. Dat kan toch anders...
Inmiddels heeft cloud computing wereldwijd een enorme vlucht genomen. Want cloud computing is veel meer dan webmail, servervirtualisatie of dropbox. Om onze vrienden van Wikipedia maar even te citeren: 'Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens, ongeveer zoals elektriciteit uit het lichtnet. Het staat voor een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort 'wolk van computers' vormt, waarbij de eindgebruiker niet weet op hoeveel of welke computer(s) de software draait of waar die precies staan. De cloud is dus een begrip dat online diensten aanduidt.
Cloud applicaties
Veel van de projecten die we uitvoeren hebben betrekking op procesintegratie via de cloud. Onze referenties zullen dat wel duidelijk maken. Of het nu gaat over uitslagenverwerking van sportwedstrijden, centralisatie van processen bij franchise ketens, webgebaseerde oplossingen voor narrowcasting of RFID tag scanning, de inzet van digitale contracten of het implementeren van ketensamenwerking tussen bedrijven: been there, done that! Door een flexibele denkwijze en goede materiekennis kunnen we uw uitdaging prima vorm geven.
Cloud Security Alliance
Oostende Internetdiensten is aangesloten bij de Cloud Security Alliance. Deze organisatie richt zich enerzijds op het ondersteunen op het gebied van databeveiliging voor organisaties die stappen willen zetten richting de cloud, en anderzijds op het in internationaal verband ontwikkelen van kennis en informatie om te komen tot goede normen, baselines en benchmarks rondom cloud security. Daarmee propageren wij best practices voor security assurance en streven we naar het vergroten van het kennis- en opleidingsniveau op het gebied van cloud security en het toespitsen van onze best practices op de Nederlandse situatie.