Oostende Internetdiensten

Al 20 jaar op eenzame hoogte als de betrouwbare en voorspelbare schakel tussen uw bedrijfsvoering, procesoptimalisatie en alles wat internet is.

Uw zaak op internet

We hoeven u als ondernemer niet te vertellen wat de voordelen zijn van het internet, of wat de noodzaak is van het hebben van uw eigen stek. Daarin heeft u zich uiteraard al grondig verdiept. Waar u echter geen zin in heeft is het regelen van al die beslommeringen die zoiets met zich meebrengt. En terecht!

Er zijn veel meer voordelen en kansen voor uw onderneming op internet dan alleen uw website en het verzorgen van e-mail. We zijn naast deze reguliere dienstverlening vooral ook gespecialiseerd in procesintegratie via de cloud. Hierbij worden uw bedrijfsprocessen optimaal met elkaar gekoppeld, en met die van uw klanten en leveranciers. Zo worden uw informatie- en communicatiestromen optimaal benut. Dit alles met een minimum aan terugkerende kosten en onderhoudsinspanningen.

Oostende Internetdiensten draagt zorg voor alle mogelijke obstakels in zo'n traject: van onderzoek tot realisatie, en van de aanvraag van uw domeinnaam tot en met nazorg en onderhoud van de oplossing. Kortom, alles waar u zich zelf niet toe geroepen voelt. Zodat u zich kunt bezighouden met dat waar u zich het liefst druk over maakt: uw eigen zaken.

Onderscheidend in de markt

Oostende Internetdiensten onderscheidt zich door een breed scala aan dealerschappen en certificaten.

Uw website: ontwerp en realisatie

Een gedegen voorbereiding is het halve werk.

Hoewel het vaak wel zo gebeurt, is het ontwerpen en realiseren van een nieuwe of vernieuwde website niet 'even schetsen, bouwen en opleveren'. Het kan natuurlijk wel, maar het zal blijken dat gebrek aan voorbereiding en begeleiding voor nare bijverschijnselen zal zorgen: aanpassingen zijn moeilijk door te voeren en daarom extra duur, planningen lopen uit of er blijkt onvoldoende draagvlak bij betrokkenen binnen uw organisatie, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Het is daarom prettig dat u, naast de uitvoering, wordt bijgestaan door deskundige mensen die u behoeden voor al deze valkuilen. Want hoe meer u de uitvoering projectmatig beschouwt, hoe korter en goedkoper het uiteindelijke project zal uitpakken. Zo wilt u vooraf weten of u alleen informatie wilt publiceren, en hoe frequent, in plaats van achteraf. Of wilt u interactief met uw klanten kunnen communiceren? En zo definieert u vooraf meetpunten tijdens de bouw om te bepalen of het resultaat nog aan de verwachtingen voldoet, in plaats van op het moment van oplevering.

Een gedegen voorbereiding is belangrijk. Oostende Internetdiensten kan u hier prima in bijstaan. Er is gedegen ervaring in internettrajecten zodat u optimaal beschermt blijt tegen de valkuilen rondom ontwerp en realisatie van uw project. Ook voor het feitelijke 'schetsen, bouwen en opleveren' kunnen wij u prima van dienst zijn. Tussen het creatieve proces en de uiteindelijke realisatie zijn altijd wel schemergebieden waarin wij samen met u voor een gefundeerde oplossing kunnen realiseren. Of u nu werkt met uw eigen reclame/communicatiebureau of toch alles wilt uitbesteden, wij hebben de expertise in huis om alles zonder kopzorgen te realiseren. Zodat u alles in één keer goed doet. Wilt u het ook zeker weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Onze aanpak

01. Voorbereiding

Een website moet onderdeel zijn van uw bedrijfsimago, moet zitten als een maatpak. Daarom steken we veel energie in het in beeld brengen van uw wensen, uw bedrijfsfilosofie en afstemming met de juiste partijen.

02. Ontwerp

Op basis van de gemaakte afspraken ontwerpen we uw omgeving. Zowel de vormgeving als de gekoppelde bedrijfsprocessen komen aan bod en stemmen we optimaal met u af. Dus geen verassingen achteraf.

03. Realisatie

Zowel de bouw van de website als integratie met nieuwe of bestaande bedrijfsprocessen krijgen vorm. U wordt naar wens geïnformeerd over de voortgang zodat u indien nodig direct kunt bijsturen. Dat scheelt u veel tijd.

04. Goedkeuring

Omdat u constant op de hoogte bent gehouden zult u niet achteraf geconfronteerd worden met verrassingen en zal de definitieve goedkeuring van het eindresultaat vaak slechts een formaliteit zijn.

05. Implementatie

Het in gebruik nemen van uw nieuwe omgeving kan een complexe zaak zijn. Migratie van gegevens en verhuizingen van omgevingen komen vaak voor. Hierbij zorgen we voor een goede afstemming met alle betrokkenen.

06. Onderhoud en nazorg

Na de oplevering begint een proces van meten, finetunen en uitbreiding. Vaak zijn hier nog veel inspanningen voor nodig die u normaal niet aan ziet komen. Hierop bereiden we u al in de voorbereidingsfase voor.

Hostingdiensten

Groene, snelle en betrouwbare totaaloplossing.

Een totaaloplossing is niet compleet zonder de mogelijkheid tot hosting. Zo kan Oostende Internetdiensten zorgdragen voor het gehele traject na oplevering van de website. Wij vinden dat hosting maatwerk moet zijn. De meeste providers werken met staffels. Hierdoor betaalt u vaak meer dan de helft van de kosten voor zaken die u nooit zult gebruiken. Heeft u bijvoorbeeld veel dataverkeer nodig, dan moet u een abonnement kiezen waar u wellicht vijftig mailadressen en tien databases bij krijgt. Vaak is dit niet nodig. Vanuit het uitgangspunt dat de realisatie van uw website maatwerk is, kunnen wij ook maatwerk hostingpakketten aanbieden. Samen bekijken we wat voor u de beste configuratie is. Bijvoorbeeld veel dataverkeer, geen mailadressen en net die ene database. Dat alles uiteraard tegen de bijbehorende minimale maandlasten. En de bijkomende technische zaken, die regelen wij allemaal graag voor u.

Gecertificeerd datacenter

Wij hosten uw omgeving bij EvoSwitch in Haarlem in een carrierneutraal datacenter, die ruim 35 in-house carriers en een snelle verbinding naar de nabije AMS-IX biedt. EvoSwitch hanteert de hoogst mogelijke normen en volgt nauwlettend de ontwikkelingen van certificeringen in de IT-industrie en verbeteren haar faciliteiten aan de hand van de nieuwste reguleringen. Op deze wijze kunnen wij onze klanten betrouwbare bedrijfscontinuïteit garanderen met optimale connectiviteit in een veilige omgeving. Ons datacenter bij EvoSwitch is als volgt gecertificeerd:

 • ISO 27001:2005 voor het beheer van informatiebeveiliging
 • ISO 9001:2008 voor kwaliteitsmanagementsystemen
 • ISAE3402 (SAS-70) voor de audit van de financiële verslaglegging en interne controle
 • ISO 14001 voor milieumanagementsystemen
 • PCI-DSS voor creditcardtransactie databeveiliging
 • NEN 3140; 1010; 50110 voor laag voltage bescherming
 • Borg Class 4 voor gebouw en electronische veiligheid
 • U.S. Green building council LEED Gold

Dit in combinatie met de volledige 2N uitrusting en inzet van eerste klas apparatuur heeft ervoor gezorgd dat het datacenter sinds 2007 nooit een lagere uptime heeft gekend dan 99,99999%. Milieuvriendelijke hosting Bij ons gaat een geoptimaliseerde IT-infrastructuur van het datacenter hand in hand met milieuvriendelijkheid. Een sterke beperking van de CO2-uitstoot en het gebruik van duurzame energie helpt het broeikaseffect verminderen. Deze groene filosofie betekent dat we er voortdurend naar streven onze CO2-voetafdruk gelijk te houden of verder te verkleinen. De hiervoor door ons geïmplementeerde duurzame oplossingen zijn gecertificeerd, hierdoor hebben onze klanten de zekerheid dat onze resultaten bewezen en officieel geverifieerd zijn. Op deze manieren besparen we in ons datacenter het milieu:

 • 100% groene energie
 • PUE minder dan 1,2
 • 60 tot 80% lager energieverbruik dankzij geavanceerde technologie
 • Kabels in goten, geen hot spots
 • HF-verlichting verbonden met bewegingssensoren
 • Gecertificeerd gebouwbeheersysteem
 • Sterke gerichtheid op energiekosten en -besparingen
 • Voorloper in innovatieve groene ontwikkelingen
The Green Fan

Oostende Internetdiensten is er trots op om een positieve bijdrage te leveren aan een klimaat-neutrale omgeving. Als groen IT-bedrijf helpen we onze klanten om zo energiezuinig mogelijk te opereren. Dit komt hun bedrijfsdoelstellingen èn die van het milieu ten goede. We stimuleren en promoten deze bedrijfsfilosofie via het Green Fan programma. De Green Fan is een collectief van IT-bedrijven die streven naar milieuvriendelijke resultaten. Deelnemers die het Green Fan logo voeren beloven eindgebruikers dat hun gehoste omgevingen worden ingezet op een efficiënte en milieuvriendelijke wijze. Zij dragen actief bij aan de vermindering van CO2 uitstoot door hun IT-diensten in een groen datacenter onder te brengen. Een Green Fan onderneming is een duurzame onderneming, niet alleen toegewijd aan toekomst van hun bedrijf, maar ook aan die van de planeet.

Onze dienstverlening

Mooie ontwerpen

Of het nu gaat om de bouw van een website of de integratie met uw processen, wij staan voor een beleving die past bij uw bedrijfsfilosofie.

Tijdsbesparend

Omdat we u optimaal kunnen ontzorgen houdt u tijd over voor de zaken waarvan u vindt dat die er echt toe doen.

Snelle response

We streven er altijd naar om bij specifieke wensen of vragen in het algemeen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Goede ondersteuning

We weten waar we het over hebben. Daarom zijn we een goede gesprekspartner die meedenkt met uw vragen en wensen.

Hoge kwaliteit

Alleen door het leveren van de beste kwaliteit onderscheiden we ons in de markt. Dat geldt voor u én voor ons. Daar staan we voor.

Complete oplossingen

Met alleen een website zijn we er nog niet. Nazorg, uitbreidingen en verbeteringen zorgen voor een optimaal resultaat.

Uw bedrijf in de cloud

Cloud computing als de ideale bron voor samenwerking.

Al sinds het prille begin werkt Oostende Internetdiensten aan oplossingen waarbij organisaties via het internet met elkaar worden verbonden, en waar het internet als toegevoegde waarde wordt ingezet in de bedrijfsprocessen van haar klanten. Zo zijn we al sinds 2011 reseller, en later Partner van Google voor de inzet van hun Google Cloud Platform.

Google Cloud is een suite van producten en diensten die draait op dezelfde infrastructuur die Google intern gebruikt voor zijn eindgebruikersproducten. Naast een reeks beheertools biedt het een reeks modulaire cloudservices, onder andere voor computergebruik, gegevensopslag, gegevensanalyse en machine learning. Google Cloud Platform is een onderdeel van de Google Cloud, dat de openbare cloudinfrastructuur van Google Cloud Platform omvat, evenals G Suite, bedrijfsversies van Google Maps, Android en Chrome OS, en interfaces voor onder andere machine learning en enterprise integratie.

Een groot gedeelte van uw IT-budget zal opgaan aan het beheer en de licenties van uw kantoorautomatisering. Wat krijgt u daar eigenlijk voor terug? Een mailpakket waarmee u door de bomen het bos niet meer ziet (of eigenlijk: door de berichten uw inbox niet meer herkent)? Tekstverwerkers en spreadsheet programma's waarvan het gros van uw medewerkers minimale functionaliteit gebruikt maar waarvoor u wel de volle mep betaalt? Talloze bestanden waarvan eigenlijk onbekend is wie welk document heeft gemaakt, in oneindig veel verschillende versies en opgeslagen op plaatsen waarvan u niet weet wat actueel is, en of het daar wel veilig staat? En dan hebben we het nog niet eens over back-ups, virusbescherming, gebruiker- en printerbeheer en de nachtmerries die patchen en upgraden heten. Dat kan toch anders...

Inmiddels heeft cloud computing wereldwijd een enorme vlucht genomen. Want cloud computing is veel meer dan webmail, servervirtualisatie of dropbox. Om onze vrienden van Wikipedia maar even te citeren: 'Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens, ongeveer zoals elektriciteit uit het lichtnet. Het staat voor een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort 'wolk van computers' vormt, waarbij de eindgebruiker niet weet op hoeveel of welke computer(s) de software draait of waar die precies staan. De cloud is dus een begrip dat online diensten aanduidt.

Cloud applicaties

Veel van de projecten die we uitvoeren hebben betrekking op procesintegratie via de cloud. Onze referenties zullen dat wel duidelijk maken. Of het nu gaat over uitslagenverwerking van sportwedstrijden, centralisatie van processen bij franchise ketens, webgebaseerde oplossingen voor narrowcasting of RFID tag scanning, de inzet van digitale contracten of het implementeren van ketensamenwerking tussen bedrijven: been there, done that! Door een flexibele denkwijze en goede materiekennis kunnen we uw uitdaging prima vorm geven.

Cloud Security Alliance

Oostende Internetdiensten is aangesloten bij de Cloud Security Alliance. Deze organisatie richt zich enerzijds op het ondersteunen op het gebied van databeveiliging voor organisaties die stappen willen zetten richting de cloud, en anderzijds op het in internationaal verband ontwikkelen van kennis en informatie om te komen tot goede normen, baselines en benchmarks rondom cloud security. Daarmee propageren wij best practices voor security assurance en streven we naar het vergroten van het kennis- en opleidingsniveau op het gebied van cloud security en het toespitsen van onze best practices op de Nederlandse situatie.

Specialisaties

Web & mobile interactie

De beleving van uw internetomgeving is allang niet meer alleen voor achter een bureau. 'Anywhere, anytime, any device' is altijd ons uitgangspunt.

Procesintegratie

Het internet is veel meer dan websites. Wij zijn gespecialiseerd in integratie en optimalistaie van verschillende partijen tot één vloeiend proces.

Referenties

Brede projectervaring, ook voor het MKB.

Oostende Internetdiensten richt zich vooral op dienstverlening richting het MKB. Door het uitvoeren van diverse inhuur- en detacheringsopdrachten bij grotere ondernemingen hebben we echter ook veel ervaring met projecten in dat segment. En die ervaring nemen we weer mee in opdrachten voor de minder grote ondernemingen. En dat merkt u terug in een gedegen projectaanpak. In het overzicht hieronder een greep uit ons brede portfolio.

Wilt u meer weten over een van deze opdrachten? Neem vooral contact met ons op!

Een greep uit onze projecten

Fietsend Naar Je Werk

Via de website van fietsendnaarjewerk.nl helpen we bedrijven met het oplossen van mobiliteitsproblemen door het stimuleren van woon-werk verkeer met de fiets. Hiervoor worden fietsen van medewerkers door de deelnemers voorzien van tags die woon-werk bewegingen registreren en omzetten naar een spaarsysteem. De gespaarde punten worden verzilverd via de geïntegreerde webshop of aangesloten fietshandelaren.

Biljartscore

Via de clouddiensten van Biljartscore.nl kunnen biljartverenigingen hun planningen, uitslagen en standen op een eenvoudige manier onderhouden, en direct door de leden worden geraadpleegd. De website kenmerkt zich door een optimale combinatie van flexibiliteit en functionaliteit. De gehele omgeving is in eigen beheer opgezet, ontwikkeld en gehost.

Ahold

Voorbereiding en uitvoering van de globale migratie van de kantoorautomatisering van Ahold naar Google Cloud. Hierbij waren we verantwoordelijk voor de algemene voorbereiding van het hoofdkantoor, en in een later stadium de werkprocessen binnen de distributiecentra en winkels. Daarnaast verantwoordelijk voor de integratie met het bestaande identity management systeem.

Stichting TSR

Complete opzet, ontwerp en realisatie van van een cloudgebaseerd back-end systeem waarbij alle aangesloten deelnemers van de Twentse Samenwerkende Rijwielhandelaren in staat zijn om centraal orders ten behoeve van de 'fiets van de zaak' in te voeren, te verwerken en te factureren. Door de centrale opzet is de participatie met werkgevers en centrale facturering sterk geoptimaliseerd.

VC WIK

Ontwerp en realisatie van de website van Volleybalvereniging WIK: vormgeving, bouw, beheer, back-end communicatie en database beheer, waarbij de nadruk ligt op het zoveel mogelijk zelf kunnen onderhouden van de content. Na de realisatie voeren we nog altijd als sponsoring de hosting en het technisch beheer van de website uit.

Robeco

Web (intranet) enabling van IRIS, het beurssysteem van Robeco. Hierin worden bedrijven, beurzen en aandelenkoersen geanalyseerd en adviezen gegeven over het (ver-)kopen van aandelen. Om een bestaande database is een complete website gebouwd, zodat alle medewerks van Robeco en aangesloten bedrijven deze eenvoudig kunnen benaderen.

Rabobank

Ontwerp, realisatie en onderhoud van RAILS, de interactieve loopbaan site van de Rabobank. Deze intranet-omgeving biedt alles voor de persoonlijke ontwikkeling van alle Rabo-medewerkers, zoals een vacaturebank, persoonsprofilering, trainingstrajecten en informatie over aangesloten banken en overige werkmaatschappijen. Naast de intranet-omgeving zijn gedeelten ervan via een extranet ontsloten voor thuisgebruik.

TSR Lease

Realisatie van een software platform voor het leasen van de 'fiets van de zaak'. Zowel via aangesloten dealers als via een volledige ontsluiting via API's kunnen werkgevers en werknemers het geheel geautomatiseerde proces van aanvragen tot facturering doorlopen. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van digitaal ondertekende contracten en rechtstreekse kassakoppelingen bij de rijwielhandelaren.

Vico verzekeringen

Ontwerp, bouw, hosting en beheer van een cloudgebaseerd systeem rond het opvoeren en beheren van verzekeringspolissen, schade en diefstalafhandelingen. Naast het gedeelte waarin het primaire bedrijfsproces wordt aangeboden zijn er onder andere koppelingen gemaakt naar kassasystemen, accountant-diensten en intermediairs.

Tastik

Ontwerp, bouw, hosting en beheer van een webshop waarbij bezoekers hun eigen fietstas kunnen ontwerpen en bestellen. Hiervoor uploaden zij een persoonlijke foto die vervolgens via een geïntegreerde workflow via een print- en naaiproces tot fietstas worden verwerkt en verstuurd. Daarnaast verkoopt de website gerelateerde artikelen via een gekoppelde webshop.

Buhrmann Ubbens

Op basis van een ontwerp van het reclamebureau van Buhrmann Ubbens Papier volgde het technisch ontwerp met daarna realisatie van de website. Hierbij is niet alleen de voorkant met webshop gerealiseerd, maar zijn ook diverse koppelingen met bestaande back-end systemen gerealiseerd voor o.a. weergave van catalogi en doorvoeren van online bestellingen.

ANWB

Bouw en realisatie van een extranet omgeving waarbij artikelen die in ANWB winkels en VVV kantoren worden verkocht en niet gelijk leverbaar zijn, centraal kunnen worden geregistreerd en uitgeleverd. Naast de registratie worden de orders centraal verwerkt, gepland op leverdatum en ideale route, en via dropshipments bij de klant afgeleverd.

Neem contact op

Contactformulier

Ons adres

Oostende Internetdiensten
Erve Wiegmannink 10
7451 WD  Holten

Telefoon

0548-548643

E-mail

info@oostende.nl

Overige gegevens

BTW: NL002033394B32
KvK: 24322621